Drugačija priča o Crvenkapici i vuku

Drugačija priča o Crvenkapici i vuku

Kako je šaljiva igra na temu klasične bajke o Crvenkapici postala omiljena predstava Tvornice lutaka Zagreb, kazališna publika ima priliku saznati na dan otvaranja Dubrovačkog zimskog festivala.  Dubrovačka premjera predstave  „Crvenkapica- tko se boji vuka još?“ održat će se u subotu 2. prosinca u hotelu Rixos Libertas u 11 i 17 sati. Izokretanje klasičnih bajki nije strano Tvornici lutaka, koja je ovog puta stvorila nešto drukčiju priču o Crvenkapici i vuku  – Grubbiu, dobroćudnom vegetarijancu.

-Predstava „Crvenkapica – tko se boji vuka još?“ naša je poruka kako se djeca ne trebaju uvijek svega bojati. Braća Grimm su možda  bili malo okrutni na koncu svoje bajke, a naša priča više govori o prijateljstvu i prihvaćanju drugačijih. To je jedna izuzetno zabavna i vesela predstava sa songovima i posebnim rješenjem kojeg ćete vidjeti uskoro. Ona je minimalistička na sceni, ali bogata glumom, nadam se da će djeci biti jako zanimljiva – kaže Petra Radin, koja utjelovljuje Crvenkapicu te uz Marija Kovača potpisuje režiju predstave.

Nakon siječanjskog gostovanja Gradskog kazališta Trešnja s hvaljenom adaptacijom animiranog filma  „A je to!“, ovo je još jedan u nizu projekta kojeg planira i priprema Amali tim.

-Ovo gostovanje je tek najava programa „Amali na sceni 2018.“ kojeg smo osmislili kako bi događanjima za najmlađe  obogatili dubrovačke zimske dane.  U idućoj godini donosimo niz klasičnih priča u izvedbi gradskih kazališta iz cijele Hrvatske, a „Crvenkapica“ će zaista biti lijepi uvod  u ovogodišnji Dubrovački zimski festival- kaže Katija Krečak Jarović, kreativna direktorica programa koja je cijeli projekt i osmislila.

Uz Kovača i Radin, na sceni je i Filip Detelić. Za scenarij predstave je također zaslužna Petra Radin, dok glazbu potpisuje „D Elvis bend“. Kostime je kreirala Đurđica Vorkapić, a vokalne aranžmane Ivana Husar Mlinac. Predstava traje 40 minuta, a ulaznice  po cijeni od 40 kuna te na dan izvedbe 60 kuna, mogu se kupiti na www.ulaznice.hr,  u poslovnici Elite travela i hotelu Rixos Libertas.

Gostovanje predstave u Dubrovniku  podržali su: Taj Mahal, Konoba Dubrava, TehnoElektronik, Konoba Monković, Restoran Poklisar, Frendy i Grad Dubrovnik.