Crvenkapica – tko se boji vuka još?

Crvenkapica – tko se boji vuka još?

Jesmo li se ikada pitali kako se osjećao vuk u priči o Crvenkapici? Je li on uistinu zlikovac koji tjera strah u kosti generacijama djece kroz tri stoljeća? Zašto je pojeo baku i Crvenkapicu? I je li ih uopće pojeo ili je to samo bajka kojom su roditelji zastrašivali djecu kako ne bi odlutala u nepoznati opasni svijet?

Kazalište Tvornica lutaka na svoj prepoznatljiv način izokreće priču i neki jedva primjetan lik pretvara u glavni te ukazuje na drugačiji kut gledanja. Naš vuk Gubbio zapravo je dobroćudni vučić, koji ne voli jesti meso, pa je zbog toga protjeran iz svog čopora. Na svom putu susreće Crvenkapicu i tu naša avantura za djecu počinje.

(tvornicalutaka.hr)

„Nikad nismo htjeli strogo odrediti dobnu granicu naših posjetitelja, jer smatramo da svako dijete može pronaći nešto zanimljivo u predstavi, bio to prvi sloj – boje, oblici, gegovi, glazba za najmlađe, ili važnost poruke za nešto starije. Svako dijete pronalazi sebe kroz neki dio naše priče, a odrasli nikada u Tvornici lutaka ne ostavljaju djecu da sama gledaju predstavu, uvijek se dobro zabavljaju zajedno s nama“ (umjetnička voditeljica Tvornice lutaka, Petra Radin; scena.hr)

 

Predstava za dob: 3+

Trajanje: 40 minuta

 

Režija: Petra Radin i Mario Kovač

Scenarij: Petra Radin

Glazba: D Elvis bend

Glume: Petra Radin/Petra Težak, Filip Detelić/Marko Hergešić i

Mario Kovač/Josip Brakuš

Kostimi: Đurđica Vorkapić (Hippy Garden)

Pokret: Tihana Strmečki

Rekviziti: Jasmina Kosanović

Vokalni aranžmani: Ivana Husar Mlinac

Project details